Králík dušený na paprice recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
3 lžíce olej
1-2 lžičky sůl
2 dl smetana
1 ks velká cibule
1 lžíce polohrubá mouka
citronová šťáva
1 lžička mletá sladká paprika
1 ks přední půlka z králíka
podle potřeby
hovězí vývar
Postup Králík dušený na paprice recept
Postup přípravy receptu
-
Přední půlku z králíka omyjeme, odblaníme a nakrájíme na 4 porce.
Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zaprášíme lžičkou sladké papriky, osmahneme, přidáme maso a po všech stranách opečeme. Nejdříve dusíme ve vlastní šťávě, potom osolíme. Králíka trochu podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Během dušení porce obrátíme.
Měkké maso vyjmeme do mísy a do šťávy přilijeme smetanu smíchanou s moukou, společně krátce povaříme. Dochutíme citronovou šťávou. Omáčku přecedíme na maso.
Králíka dušeného na paprice podáváme s knedlíky nebo rýží.