Králík dušený na paprice recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
1-2 lžičky sůl
2 dl smetana
1 ks velká cibule
1 lžíce polohrubá mouka
citronová šťáva
1 lžička mletá sladká paprika
1 ks přední půlka z králíka
podle potřeby
hovězí vývar

Postup přípravy receptu

  1. Přední půlku z králíka omyjeme, odblaníme a nakrájíme na 4 porce.

  2. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zaprášíme lžičkou sladké papriky, osmahneme, přidáme maso a po všech stranách opečeme. Nejdříve dusíme ve vlastní šťávě, potom osolíme. Králíka trochu podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Během dušení porce obrátíme.

  3. Měkké maso vyjmeme do mísy a do šťávy přilijeme smetanu smíchanou s moukou, společně krátce povaříme. Dochutíme citronovou šťávou. Omáčku přecedíme na maso.

  4. Králíka dušeného na paprice podáváme s knedlíky nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!