Babiččino linecné cukroví recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

200 g máslo
marmeláda
2 ks žloutek
1 ks citron
100 g cukr moučka
cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
300 g hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny (cukry, mouku, máslo, žloutek a nastrouhanou citronovou kůru) zpracujeme na vále, dokud nevznikne pevné těsto. Celou masu těsta pak rozkrájíme a jednotlivé části pak vyválíme

  2. Z vyváleného těsta vykrajujeme za pomocí tvořítek tvary a klademe je na plech vyložený pečícím papírem. Ty pak dáme péct do předehřáté trouby cca na 170 - 180 °C

  3. Upečené linecké cukroví necháme vystydnout a pak natřeme libovolnou marmeládou, doporučuji však meruňkovou marmeládu. Babiččino linecké cukroví poprášíme moučkovým cukrem a podáváme ke kávě či čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!