Králičí stehno na cibuli recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 stroužků česnek
olej
sůl
300 ml vývar
4 větvičky rozmarýn
400 g rajče
300 g mrkev
4 ks šalotka
4 ks bobkový list
4 lžičky dijonská hořčice
4 ks kraličí stehno

Postup přípravy receptu

  1. Šalotky a mrkve oloupeme. Cibulky nakrájíme na kousky. Zapékací formu nebo pekáč lehce vymažeme a vyložíme ji kousky cibule. Hořčici smícháme s trochou soli a olejem. Troubu předehřejeme na 150 °C.

  2. Stehna očistíme, omyjeme, osušíme, potřeme směsí z hořčice. Na pánvi rozpálíme olej a stehna restujeme dozlatova. Hotová stehna položíme na cibuli v pekáčku. Na ně položíme rozmarýn, čtyři neoloupané stroužky česneku a bobkové listy. Pekáč vložíme do trouby a maso pečeme, dokud nezměkne. Podle potřeby stehna podléváme vývarem.

  3. Rajčata opláchneme, spaříme a oloupeme. Rajčata nakrájíme spolu s mrkví na kostičky. Zbylý česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Ve zbytku oleje po stehnech orestujeme mrkev. Osolíme ji, podlijeme trochou vývaru a dusíme ji doměkka. Potom přidáme česnek, rajčata a vše dusíme asi 10 minut.

  4. Hotové stehno servírujeme na talíř a zdobíme omáčkou s výpekem a dušenou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!