Králičí stehna se zeleninou na smetaně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks bobkový list
2 kuličky nové koření
2 lžíce hladké mouky
1 kelímek smetana ke šlehání
1 hrst mrkve
2 ks králičí stehno
1 hrst kořenové petržele
4 kuličky černý celý pepř
podle chuti
1 špetka sůl

Postup přípravy receptu

  1. Do pekáčku vložíme zadní králičí stehna, dále přidáme hrst mrkve a kořenové petržele (na jemno nastrouhané), lžíci sádla, bobkový list, nové koření, celý černý pepř, sůl a podlijeme vodou. Pekáček přikryjeme pokličkou a dáme na 30 - 45 minut péct.

  2. Po uplynulé době pečení, vyjmeme pekáček z trouby a vyndáme z něj nové koření, celý černý pepř a bobkový list, poté přilijeme smetanu ve které jsme rozmíchali dvě lžíce hladké mouky a vložíme ještě na 15 minut zpět do trouby péct.

  3. Hotové králičí stehna podáváme s houskovým (popř. chlebovým) knedlíkem.

  4. Zeleninu můžeme v omáčce rozmixovat, ale pokud někomu nevadí, že jsou tam kousky, tak můžeme nechat nerozmixované.

  5. Pokud takto chceme připravit celého králíka, tak přidáme více zeleniny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!