Králičí sekané biftečky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
10 dkg olej
2 ks vejce
2 ks cibule
3 lžíce hladká mouka
35 dkg vepřová krkovice
1 ks králičí předek
podle chuti
sůl, pepř
podle potřeby
voda na podlití
strouhanka na vál

Postup přípravy receptu

  1. Králičí předek omyjeme, osušíme, vykostíme a umeleme s česnekem a jednou cibulí.

  2. Přidáme pepř, sůl, vejce, 2 lžíce hladké mouky, dobře promícháme, přidáme nahrubo nasekané vepřové maso.

  3. Na vále pomocí strouhanky utvoříme z masové směsi 10-12 biftečků, které v kastrolu na oleji opečeme a přendáme do jiné nádoby. Na zbylém tuku osmahneme drobně nakrájenou cibuli, zaprášíme 1 lžící hladké mouky, zalijeme vodou, povaříme na řídkou omáčku, přisolíme, přidáme opečené biftečky, přiklopíme a v troubě dusíme doměkka.

  4. Králičí sekané biftečky podáváme s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!