Králičí ragú polévka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl máslo 1 ks cibule smetana pažitka 1 ks pórek 1 ks mrkev bobkový list nové koření hladká mouka muškátový oříšek 1 ks řapíkatý celer mletý černý pepř králičí kosti, odřezky a vnitřnosti
Postup Králičí ragú polévka
Postup přípravy receptu
-
Králičí kosti a odřezky vhodíme do studené vody, přidáme kousky řapíkatého celeru, mrkev, kousek pórku a cibuli, dochutíme pár kuličkami nového koření, bobkovým listem, solí a pepřem a necháme asi hodinku vařit
Mezitím připravíme knedlíčky. Dva žloutky a kapku smetany rozšleháme. Světlý toastový chleba zbavíme kůrky a nakrájíme na kostičky. Chléb zalijeme žloutky a promícháme, osolíme a opepříme, ochutíme špetkou muškátového oříšku. Z bílků vyšleháme sníh a opatrně ho vmícháme do směsi, přidáme také nasekanou petrželku. Z hmoty vytvarujeme malé kulaté knedlíčky a uvaříme ve vroucí osolené vodě, jsou-li vařené, vyplavou na povrch
Z králičího vývaru sebereme pěnu a přidáme do něj vnitřnosti z králíka – srdce, ledviny, játra... V jiném hrnci připravíme základ na ragú – omáčku velouté. V hrnci rozpustíme máslo a přimícháme hladkou mouku – stejně másla jako mouky. Připravíme jíšku. Pokud vám jíška zbyde, můžete ji snadno uchovat na další použití v lednici
Králičí základ přecedíme a čistý vývar jemně zahustíme jíškou, kterou ve vývaru rozmixujeme ručním šlehačem. Dochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem
Uvařenou zeleninu nakrájíme na kostičky, nakrájíme také uvařené maso. Zahuštěný vývar zalijeme kapkou smetany a přidáme do něj nakrájenou zeleninu a maso a nasekanou pažitku
Králičí ragú podáváme s chlebovými knedlíčky
Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!