Závin s kuřecím masem a hráškem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
-
2 stroužky česnek
olej
sůl
1 ks vejce
4 ks vejce
1 ks cibule
tymián
2 plátky kuřecí prsa
50 g anglická slanina
1/2 balíčku mražený hrášek
1 - 2 lžíce sladký kečup
mletý černý pepř
1 balíček listové těsto v plátu
Postup Závin s kuřecím masem a hráškem
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a tence rozklepeme. Potom je potřeme olejem, osolíme, opepříme a uchováme v chladu. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. Slaninu usekáme na jemné nudličky. 4 vejce rozšleháme a ochutíme solí a kořením
Na malém množství oleje necháme zpěnit cibuli, česnek a slaninu. Přidáme mražený hrášek a vše restujeme tak dlouho, dokud hrášek nezměkne. Potom přilijeme rozšlehaná vejce a směs mícháme do zhoustnutí. Takto připravenou nádivku necháme vychladnout
Plát listového těsta rozložíme na pečící papír, potřeme kečupem ochuceným tymiánem, poklademe plátky kuřecího masa a studenou hráškovou náplní. Pomocí pečícího papíru připravíme závin, který pevně uzavřeme a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme při 190 °C přibližně 35 - 40 minut
Závin z listového těsta s kuřecím masem a hráškovou náplní servírujeme teplý. Vhodnou přílohou jsou maštěné brambory nebo bramborová kaše. Můžeme ho však podávat i studený jako chuťovku při posezení s přáteli.