Závin s čerstvým špenátem recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
5 ks vejce
1 ks vejce
150 g niva
1 hrst čerstvý špenát
1 balíček listové těsto (400g)

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme v mírně osolené vodě natvrdo, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Nivu nastrouháme na hrubém struhadle. Česnek oloupeme a nastrouháme na jemno (případně nadrobno nakrájíme)

  2. Čerstvý špenát spaříme vroucí vodou a necháme ho 5 - 10 minut "louhovat". Pak listy vymačkáme, odstraníme tlustou stopku (řapík) a listy nadrobno nakrájíme

  3. V misce dobře promícháme špenát, nivu, vejce a česnek. Směs rozdělíme na poloviny

  4. Listové těsto rozdělíme na 2 díly, každý zvlášť rozválíme a potřeme polovinou špenátové náplně. Okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem, závin svineme a zbytkem vejce potřeme oba záviny i po povrchu

  5. Záviny s čerstvým špenátem opatrně přeneseme na plech, vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 20 minut na 175 °C.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!