Králičí paštika recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 ks vejce
150 g špek
200 ml masový vývar
mletý bílý pepř
200 g anglická slanina
1-2 l zeleninový vývar
1 ks králičí hřbet
2-3 ks králičí stehno
1-2 ks králičí ramínko
podle chuti
sůl
mleté nové koření
mletý badyán
podle potřeby
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Králičí maso omyjeme a v zeleninovém vývaru povaříme doměkka, až maso samo odpadává z kostí. Zhruba hodinu, ale záleží na stáří králíka. Maso obereme z kostí a necháme vychladnout.

  2. Cibuli očistíme a spolu s půlkou slaniny a špeku a vším masem umeleme na strojku na maso. Zbylou slaninu a špek nakrájíme na drobné kostičky. Do umletého masa vmícháme slaninu, vejce, koření podle chuti a vývar se strouhankou podle potřeby. Směs na paštiku velmi dobře promícháme.

  3. Formu na paštiku vymastíme, naplníme králičí směsí a přikryjeme. Vložíme ji do vhodné nádoby s vodou a ve vyhřáté troubě ji vaříme asi 80 minut.

  4. Hotovou králičí paštiku necháme dobře vychladnout, nejlépe do druhého dne. Králičí paštiku vyklopíme, nakrájíme a můžeme servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!