Králičí omáčka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 l mléko
80 g sádlo
60 g hladká mouka
2 dl kyselá smetana
150 g kořenová zelenina
1 ks králičí předek
podle chuti
sůl
2 špetky tymián
bobkový list
celý pepř
celé nové koření

Postup přípravy receptu

  1. Králičí předek asi o váze 700g očistíme, omyjeme a dáme vařit. Přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list, sůl a vaříme doměkka. Asi 30 minut před dovařením přidáme očištěnou zeleninu. Krátce před dovařením přidáme 2 špetky tymiánu, povaříme a králíka odstavíme.

  2. Ze sádla a mouky připravíme světlou zásmažku. Zalijeme ji přecezeným vývarem z králíka a zeleniny, mlékem a zvolna vaříme asi 1 hodinu. Pak do omáčky vložíme vykostěné a nakostky nakrájené králičí maso. Králičí omáčku zjemníme smetanou, je-li potřeba, omáčku přisolíme a krátce povaříme.

  3. Králičí omáčku podáváme s přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!