Meruňkový koláč z jogurtového těsta recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 ks vejce
20 g máslo
500 g meruňky
150 g cukr krupice
20 g cukr moučka
cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
30 g hladká mouka
200 g polohrubá mouka
1 lžička kypřící prášek do pečiva
250 g bílý smetanový jogurt

Postup přípravy receptu

  1. V míse promícháme mouku, cukr, vanilkový cukr a prášek do pečiva. Přidáme 2 rozklepnutá vejce a bílý jogurt. Svižným šleháním nám vznikne hladké lité těsto

  2. Meruňky dobře omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme. Meruňky nakrájíme na tenké měsíčky

  3. Jogurtové těsto vylijeme na plech, který jsme předem vymazali máslem a vysypali hrubou moukou. Hustě poklademe meruňkami

  4. Pomocí prstů rozžmouláme z uvedeného množství mouky, cukru a změklého másla drobenku. Koláč hustě posypeme drobenkou

  5. Meruňkový jogurtový koláč pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C zhruba 25 minut. Drobenka by měla mírně zezlátnout

  6. Upečený meruňkový koláč necháme mírně vychladnout, nakrájíme a poprášíme cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!