Kotlíkový guláš z masové konzervy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
4 ks větší brambory
2 ks smetanový tavený sýr
1 konzerva vepřové maso ve vlastní šťávě
podle chuti
česnek
sůl
majoránka
mletý pepř
gulášové koření
podle potřeby
voda

Postup přípravy receptu

  1. Masovou konzervu otevřeme, maso nakrájíme na kostičky a sádlo a sulc dáme do hrnce. Cibuli pokrájíme nadrobno a osmahneme ji v hrnci na sádle z konzervy. Jakmile zesklovatí, přidáme pokrájené maso a společně osmahneme.

  2. Maso s cibulí zasypeme gulášovým kořením, přidáme vylisovaný česnek a krátce prohřejeme, poté podlijeme vodou a dusíme.

  3. Brambory oškrábeme, nakrájíme na kostičky a přidáme do hrnce. Zalijeme vodou do požadovaného množství a vaříme, dokud brambory nezměknou.

  4. Až jsou brambory měkké, dochutíme kotlíkový guláš majoránkou, solí a pepřem, krátce povaříme. Těsně před dohotovením přidáme do guláše 2 tavené sýry, dobře promícháme, až se sýry rozpustí, podáváme.

  5. Kotlíkový guláš z masové konzervy podáváme s čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!