Kotlík afrického domorodce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
sůl
1 ks vepřové koleno
1 ks hovězí oháňka
podle chuti
vývar
2 ks cibule
4 ks rajče
3 ks chilli paprička
1 balíček mletá sladká paprika
worcesterská omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Podle potřeby očistíme koleno a oháňku. Oháňku nasekáme na menší kousky a koleno vykostíme nebo nařízneme. Zkrátíme tím dobu dušení.

  2. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Chilli papričky očistíme a nakrájíme kousky.

  3. Ve vhodném hrnci (nebo papiňáku) rozehřejeme olej a osmažíme na něm cibuli s rajčaty, paprikou a chilli. Přibližně 5 minut zeleninu restujeme, poté přidáme koleno a oháňku a krátce společně restujeme ze všech stran. Směs zalijeme vývarem, ochutíme worcesterem, solí a dusíme doměkka. Doba se liší v závislosti na stáří zvířete a způsobu dušení.

  4. Měkké koleno a oháňku vykostíme a vložíme zpátky do vývaru, který rozvařením zeleniny zhoustl.

  5. Kotlík afrického domorodce servírujeme: do hlubokých talířů rozdělíme maso, které přelijeme malým množství vývaru. Lze podávat s nakrájeným chlebem nebo pečivem, pro opravdové labužníky doporučujeme smažený banán.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!