Kotlety v maltě recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 lžičky sůl
2 ks vejce
2 lžíce solamyl
2 lžíce plnotučná hořčice
4 ks vepřová kotleta
1 špetka mletý černý pepř
3 lžičky worchestrová omáčka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety naklepeme a nařízneme na 2 - 3 místech a namočíme je po obou stranách do malty, kterou jsme udělali z vajec, soli, pepře, worchestrové omáčky, hořčice a solamylu.

  2. Namočené kotlety vložíme do misky, zalijeme je zbytkem malty a necháme do druhého dne v lednici odležet.

  3. Na pánvi rozpálíme olej a kotlety po obou stranách zprudka opečeme na každé straně zhruba 3 minuty.

  4. Hotové kotlety v maltě podáváme s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!