Kotlety s růžičkovou kapustou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžičky olej
sůl
1 svazeček petrželka
300 g brambory
mletý bílý pepř
muškátový oříšek
2 ks vepřová kotleta
400 g růžičková kapusta
30 ml krémová zakysaná smetana
1 lžíce sezamové semínko (neloupané)

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oškrábeme, rozkrájíme a uvaříme doměkka v osolené vodě.

  2. Růžičkovou kapustu omyjeme, pokud je větší rozpůlíme, vložíme o vroucí osolené vody se špetkou muškátového oříšku a čtvrt hodiny vaříme.

  3. Kotlety opláchneme, osušíme, opepříme, osolíme a z každé strany na rozpáleném oleji 4 minuty opékáme.

  4. Na talíř servírujeme brambory, naaranžujeme kapustičky, kotletu, posypeme celé sezamovými semínky, navrch dáme lžíci kysané smetany a jemně zasypeme sekanými bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!