Masový pekáček recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 - 2 ks cibule
ďábelská směs
2 - 3 ks zelená paprika
1/2 kg vepřové plecko
mletý barevný pepř
20 dkg uzené plecko
4 ks kuřecí játra
voda nebo vývar na podlití
20 dkg uzený vepřový bůček
kořenící směs na rožnění

Postup přípravy receptu

  1. Játra a vepřové plecko očistíme a nakrájíme na kousky. Stejně tak nakrájíme uzené maso a bůček. Cibuli oloupeme a nasekáme na měsíčky nebo na kolečka. Papriku zbavenou středu nakrájíme na proužky nebo kostičky

  2. Do pekáčku vše střídavě navrstvíme, prosypáváme solí, pepřem a kořenící směsí. Potom už jen masový pekáček podlijeme a pečeme ve vyhřáté troubě doměkka

  3. Masový pekáček je výbornou pochoutkou pro všechny masožravce. Podáváme s chlebem, brambory, ale klidně i s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!