Masový bochník se žampiony recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 lžíce olej
2 ks vejce
40 g strouhanka
3 lžíce strouhanka
150 g anglická slanina
120 g sterilované žampiony
500 g vepřové maso
1 lžíce staročeské koření
1 lžíce koření do mletých mas

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso umeleme, smícháme s vejci, strouhankou, kořením

  2. Dva plátky anglické slaniny nakrájíme na drobné kostičky, vyškvaříme, přidáme okapané žampiony a asi 2 minutky restujeme. Vychladlou houbovou směs přimícháme k mletému masu

  3. Z masové hmoty vytvarujeme bochník, který obalíme ve strouhance, dáme do zapékací misky a olej, obložíme zbylými plátky anglické slaniny a dáme do předehřáté trouby na 200°C

  4. Když je slanina zeshora opečená, přikryjeme bochník alobalem a dopečeme

  5. Masový bochník se žampiony podáváme s americkými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!