Masový bochník se žampiony recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 lžíce olej 2 ks vejce 40 g strouhanka 3 lžíce strouhanka 150 g anglická slanina 120 g sterilované žampiony 500 g vepřové maso 1 lžíce staročeské koření 1 lžíce koření do mletých mas
Postup Masový bochník se žampiony
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso umeleme, smícháme s vejci, strouhankou, kořením
Dva plátky anglické slaniny nakrájíme na drobné kostičky, vyškvaříme, přidáme okapané žampiony a asi 2 minutky restujeme. Vychladlou houbovou směs přimícháme k mletému masu
Z masové hmoty vytvarujeme bochník, který obalíme ve strouhance, dáme do zapékací misky a olej, obložíme zbylými plátky anglické slaniny a dáme do předehřáté trouby na 200°C
Když je slanina zeshora opečená, přikryjeme bochník alobalem a dopečeme
Masový bochník se žampiony podáváme s americkými brambory.