Kotlety na smetaně s cibulí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
3 ks větší cibule
250 ml smetana ke šlehání
4 ks vepřová kotleta
podle chuti
sůl
kmín
eidam
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety s kostí omyjeme a vysušíme, poté je mírně naklepeme. Osolíme, opepříme a trochu pokmínujeme. Cibuli nahrubo nakrájíme a cibulí se nešetří. Nastrouháme sýr eidam nahrubo.

  2. Po této přípravě vezmeme pekáč, do kterého nalijeme trochu oleje tak, aby bylo dno mastné. Vložíme kotlety a zasypeme je cibulí (rovnoměrně). Můžeme přidat i nakrájený česnek. Poté nalijeme do pekáče trochu vody. Pekáč přiklopíme druhou půlkou pekáče, když nemáme dvojdílnou sadu, tak použijeme alobal jako víko. Do vyhřáté trouby zhruba na 200 °C vložíme pekáček na cca 45 minut, dokud maso nezměkne. Jakmile se tak stane, odkryjeme víko. Zasypeme sýrem a zalijeme smetanou. Smetanu si vytáhněte z lednice už ráno, aby měla pokojovou teplotu, jinak se srazí. A znova pekáč vložíme do trouby asi tak na 20 minut a bez víka, můžeme snížit i teplotu nebo úplně vypnout troubu.

  3. Kotlety na smetaně s cibulí podáváme ihned s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!