Korunovační kuře recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - olej
- - sůl
150 g jogurt
300 ml majonéza
1 ks citron
- - pepř mletý
150 ml víno červené
500 g maso kuřecí vařené
1 lžíce protlak rajčatový
125 g cibulky jarní
2 lžíce zavařenina meruňková
4 lžíce omáčka kari

Postup přípravy receptu

  1. V kastrůlku opečeme cibuli, přimícháme kari omáčku a zahříváme asi minutu. Zalijeme červeným vínem, přidáme protlak, citronovou kůru a šťávu a postupně svaříme až na pár polévkových lžic. Přecedíme do misky a necháme zchladit. Přes síto prolisujeme marmeládu a přimícháme ji do směsi z červeného vína. Přidáme jogurt, majonézu, sůl, pepř a promícháme. Omáčka by měla mít barvu slámy, zamícháme do ní kousky masa, které jsou veliká akorát tak do pusy, podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!