Kořeněné hvězdičky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 lžíce skořice
2 ks bílek
4 ks hřebíček
250 g cukr moučka
1 lžička citronová kůra
280 g mleté neloupané mandle
poleva
1 ks bílek
125 g cukr moučka
podle potřeby
cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. Bílky vyšleháme na tuhý sníh a postupně přidáváme cukr a šleháme dalších 10 minut. Tři lžíce odložíme na polevu.

  2. Do zbytku sněhové směsi přidáme skořici, mletý hřebíček, citronovou kůru a mleté mandle.

  3. Těsto položíme na mastný papír, přiklopíme mikrotenovým sáčkem a vyválíme na výšku asi 0,5 cm. Vykrajujeme hvězdičky a komety, přičemž formičky namáčíme do cukru. Tvary klademe na plech vyložený pečícím papírem.

  4. Bílek vyšleháme s cukrem a smícháme s odloženou sněhovou směsí. Vykrájené tvary touto polevou opatrně potřeme.

  5. Kořeněné hvězdičky pečeme v předehřáté troubě při 150°C asi 5 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!