Koprovka s vejcem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce máslo
3 lžíce kopr
2 lžíce hladká mouka
200 ml zakysaná smetana
200 ml smetana ke šlehání
4 ks vejce natvrdo
500 ml drůbeží vývar
100 ml plnotučné mléko
podle chuti
cukr
sůl
jablečný ocet
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. V silnostěnném kastrolu rozehřejeme máslo, zaprášíme moukou a osmahneme ji. Zalijeme studeným vývarem a 15 - 20 minut vaříme dohladka.

  2. Do základu přidáme jemně nasekaný kopr a mléko, necháme přejít varem. Vmícháme obě smetany, osolíme a opepříme. Dotáhneme pár kapkami octa, případně trochou cukru, aby omáčka získala přesně tu sladkokyselou chuť, jakou máte rádi.

  3. Koprovku podáváme s vejcem natvrdo a vařeným novým bramborem.

  4. Vyváženost koprové omáčky je výsledkem decentního dochucování. Svěžest kopru zvýší zakysaná smetana i jablečný ocet.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!