Koprovka od Dášky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
5 ks vejce
5 ks brambory
5 lžic kopr
1 ks bobkový list
1 lžíce hladká mouka
250 ml smetana ke šlehání
0 lžiček drcený kmín
podle chuti
sůl
1-2 lžíce ocet 8%
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oškrábeme a nakrájíme na malé kostičky, zalijeme vodou, osolíme a s troškou drceného kmínu a bobkovým listem dáme vařit. V osolené vodě s kapkou octa uvaříme vejce natvrdo. Mladé výhonky kopru nasekáme nadrobno, česnek prolisujeme, uvařená vejce oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  2. Smetanu rozšleháme s hladkou moukou, vmícháme do poloměkkých brambor a provaříme. Přidáme jemně nasekaný kopr, prolisovaný česnek a nakrájená vejce. Omáčku dochutíme solí, čerstvě mletým pepřem a octem.

  3. Koprovku od Dášky podáváme jen tak samotnou nebo s chlebem jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!