Koprová polévka s masovými knedlíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - sůl
1 l vývar
1 ks vejce
- - strouhanka
1 ks cibule
3 ks cuketa
3 lžíce kopr
80 g rýže
- - koriandr
- - pepř mletý
450 g maso hovězí mleté
2 ks cibulka jarní

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso smísíme s koriandrem, vejcem, strouhankou, cibulí, solí a pepřem. Vzniklou hmotu rozdělíme na 30 dílků a navlhčenýma rukama z nich tvarujeme kuličky. Hotové je zakryjeme a dáme do ledničky. V hrnci rozpálíme olej a polovinu masových knedlíčků asi 10 minut opékáme. Osmahnuté kuličky vyjmeme a necháme osušit na ubrousku, to samé uděláme s druhou polovinou. Přidáme rýži, jarní cibulku, kopr, vývar, sůl a pepř a přivedeme k varu. Potom teplotu zmírníme, polévku zakryjeme a 20 minut vaříme na mírném ohni. Přidáme cukety nakrájené na kostičky, masové knedlíčky a mírným varem vaříme ještě 8 minut. Hotovou polévku zdobíme koprem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!