Koprová omáčka z hovězího recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kelímek kysaná smetana
0.5 kg hovězí maso
podle potřeby
olej
hladká mouka
podle chuti
sůl
kopr

Postup přípravy receptu

  1. Maso ve fláku vaříme 1 - 2 hodiny.

  2. Na oleji osmahneme mouku tak, aby nezhnědla, zalijeme studenou vodou, rozmícháme, přidáme vývar z masa a vaříme 10 minut. Přidáme smetanu, nemáme-li kysanou, použijeme sladkou, ale dokyselíme a povaříme. Do omáčky přidáme kopr, ale už nevaříme. Podle chuti koprovou omáčku z hovězího dosolíme.

  3. Pokud nemáme čerstvý kopr, použijeme mražený. Pokud máme čerstvý a chceme si nějaký nechat na příště, dáme ho do sáčku (bez tuhých větviček) a pak až zmražený nadrtíme dlaní. Ušetříme si tím práci s krájením.

  4. Koprovou omáčku z hovězího podáváme s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!