Vařená kapusta se sýrem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
120 g máslo
200 g sýr
500 g růžičková kapusta
francouzský dressing
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Růžičky kapusty zbavíme vnějších poškozených lístků a dáme vařit do osolené vody. Vaříme asi 10 - 15 minut, dokud kapusta nezměkne. Pak ji scedíme

  2. Sýr nastrouháme. V malém kastrolku uškvaříme máslo dorůžova

  3. Uvařenou kapustu posypeme nastrouhaným sýrem, polijeme uškvařeným máslem a opepříme Francouzský dresink pokrm zajímavě dochutí, ale není podmínkou. Kapusta je výborná i jen s máslem a sýrem

  4. Vařená kapusta se sýrem je velmi chutná s upečeným toastovým chlebem nebo tmavým chlebem s máslem. Když k ní ale přidáme uvařené brambory, můžeme ji podávat jako bezmasý hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!