Vařená citrónová bábovka recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- sůl 2 ks vejce 2 dl mléko 1 ks citron 1 balíček prášek do pečiva 200 g cukr písek 250 g polohrubá mouka 1/2 lžičky citronová šťáva 125 g Hera
Postup Vařená citrónová bábovka
Postup přípravy receptu
-
Citron důkladně omyjeme a kůru z něj nastrouháme. Do mísy si připravíme mouku, sůl, cukr, citronovou kůru, šťávu a promícháme se žloutky
V kastrůlku rozpustíme tuk, přidáme mléko a vaříme, dokud směs není horká. Horkou ji vlijeme do připravených smíchaných surovin a rychle promícháme
Z bílků ušleháme tuhý sníh a ten vmícháme do připraveného těsta. Lijeme do vymazané a vysypané formy
Pečeme asi 20 minut na 180°C a dopékáme přibližně 1/2 hodiny při 100°C.