Vařená citrónová bábovka recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
2 dl mléko
1 ks citron
1 balíček prášek do pečiva
200 g cukr písek
250 g polohrubá mouka
1/2 lžičky citronová šťáva
125 g Hera

Postup přípravy receptu

  1. Citron důkladně omyjeme a kůru z něj nastrouháme. Do mísy si připravíme mouku, sůl, cukr, citronovou kůru, šťávu a promícháme se žloutky

  2. V kastrůlku rozpustíme tuk, přidáme mléko a vaříme, dokud směs není horká. Horkou ji vlijeme do připravených smíchaných surovin a rychle promícháme

  3. Z bílků ušleháme tuhý sníh a ten vmícháme do připraveného těsta. Lijeme do vymazané a vysypané formy

  4. Pečeme asi 20 minut na 180°C a dopékáme přibližně 1/2 hodiny při 100°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!