Koprová omáčka s hovězím masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- cukr sůl 2 dl mléko 1 dl smetana 40 g hladká mouka 500 g hovězí přední bez kosti podle potřeby 40 g tuk podle chuti kopr citronová šťáva
Postup Koprová omáčka s hovězím masem recept
Postup přípravy receptu
-
Očištěné a opláchnuté hovězí maso vložíme do osolené vody se zeleninou a uvaříme. Vzniklý vývar můžeme použít na polévku.
Na tuku osmahneme mouku, zalijeme ji mlékem. Vaříme dohladka za stálého míchání. Přidáme smetanu, promícháme, dochutíme citronovou šťávou, osladíme a přidáme nadrobno nakrájený kopr. Maso nakrájíme na vhodné porce a vložíme do omáčky, aby se prohřálo.
Koprovou omáčku s hovězím masem můžeme podávat s houskovým knedlíkem nebo s vařenými brambory. Před podáváním koprovou omáčku zjemníme máslem.