Koprová omáčka s hovězím masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
cukr
sůl
2 dl mléko
1 dl smetana
40 g hladká mouka
500 g hovězí přední bez kosti
podle potřeby
40 g tuk
podle chuti
kopr
citronová šťáva
Postup Koprová omáčka s hovězím masem recept
Postup přípravy receptu
-
Očištěné a opláchnuté hovězí maso vložíme do osolené vody se zeleninou a uvaříme. Vzniklý vývar můžeme použít na polévku.
Na tuku osmahneme mouku, zalijeme ji mlékem. Vaříme dohladka za stálého míchání. Přidáme smetanu, promícháme, dochutíme citronovou šťávou, osladíme a přidáme nadrobno nakrájený kopr. Maso nakrájíme na vhodné porce a vložíme do omáčky, aby se prohřálo.
Koprovou omáčku s hovězím masem můžeme podávat s houskovým knedlíkem nebo s vařenými brambory. Před podáváním koprovou omáčku zjemníme máslem.