Koprová omáčka s hovězím masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

cukr
sůl
2 dl mléko
1 dl smetana
40 g hladká mouka
500 g hovězí přední bez kosti
podle potřeby
40 g tuk
podle chuti
kopr
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné a opláchnuté hovězí maso vložíme do osolené vody se zeleninou a uvaříme. Vzniklý vývar můžeme použít na polévku.

  2. Na tuku osmahneme mouku, zalijeme ji mlékem. Vaříme dohladka za stálého míchání. Přidáme smetanu, promícháme, dochutíme citronovou šťávou, osladíme a přidáme nadrobno nakrájený kopr. Maso nakrájíme na vhodné porce a vložíme do omáčky, aby se prohřálo.

  3. Koprovou omáčku s hovězím masem můžeme podávat s houskovým knedlíkem nebo s vařenými brambory. Před podáváním koprovou omáčku zjemníme máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!