Koprová omáčka od babičky recept

Apetit Recepty omáčky

Suroviny na recept

sůl
0,5 l mléko
kopr
3 lžíce hladká mouka
200 ml smetana ke šlehání
500 g hovězí krk nebo kližku

Postup přípravy receptu

  1. Necháme ve vodě povařit maso s koprem, dokud nezměkne

  2. Poté si v druhém hrnci připravíme jíšku. Rozehřejeme olej, vsypeme mouku a necháme ji zpěnit a orestovat. Za stálého míchání ji zalijeme vývarem z masa a přilijeme polovinou mléka. Necháme převařit. Poté vlijeme smetanku ke šlehání se zbytkem mléka a necháme krátce povařit. Koprovou omáčku dochutíme solí a koprem podle chuti

  3. Koprovou omáčku od babičky podáváme s porcí masa a houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!