Koňaková buchta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

250 ml olej
5 ks vejce
130 g solamyl
250 g cukr moučka
130 g polohrubá mouka
1 balíček kypřící prášek do pečiva
200 ml vaječný koňak
poleva
200 g čokoláda na vaření
100 g vlašské ořechy
2 lžíce 100% tuk

Postup přípravy receptu

  1. Vejce s cukrem šleháme dohromady asi 3 minuty. Postupně přidáváme od každé suroviny trošku - trošku koňaku, trošku oleje, trošku mouky, až nám dojdou všechny suroviny.

  2. Když máme hotové těsto, vylijeme ho na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme v troubě rozehřáté na 170 °C 20 - 25 minut. Zatímco se nám buchta peče, připravíme si polevu.

  3. Čokoládu na vaření si rozpustíme ve vodní lázni společně s tukem. Ořechová jádra dáme do sáčku a rozdrtíme paličkou na maso na větší kousky, pak je vmícháme do čokolády.

  4. Hotovou koňakovou buchtu necháme trochu vychladnout a poléváme čoko-oříškovou polevou. Podáváme ke kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!