Pečená vepřová krkovice s dušeným zelím a karlovarským knedlíkem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

cukr
5 stroužků česnek
sůl
3 ks vejce
ocet
3 dl mléko
1 ks cibule
2 ks cibule
1 lžíce sádlo
petržel
6 ks rohlíky
15 dkg špek
30 dkg polohrubá mouka
mletý černý pepř
4 ks vepřová krkovice
1 lžíce celý kmín
1 ks bílé hlávkové zelí

Postup přípravy receptu

  1. Čtyři plátky vepřové krkovice s kostí omyjeme, osolíme, opepříme a okmínujeme. Oloupeme si pět stroužků česneku a jednu větší cibuli. Česnek a cibuli nakrájíme nadrobno a posypeme tím maso, které jsme položili do vymaštěného pekáče

  2. Krkovici dáme zapéct na 200 °C na 10 minut, poté podlijeme vodou a dále zvolna pečeme s občasným podléváním 1 hodinu při 170 °C

  3. Nakrájíme si střední hlávku bílého nebo červeného zelí a dáme zelí dusit doměkka

  4. Poté si připravíme těsto na karlovarský knedlík. Šest rohlíku, asi 1 den starých, nakrájíme na kostičky a dáme do mísy, přidáme 3 žloutky, lžičku soli, nasekanou petržel, 3 dcl mléka, 30 dkg polohrubé mouky a sníh ušlehaný ze 3 bílků. Vypracujeme těsto, které rozdělíme na dva díly. Každý díl naneseme na potravinářskou folii a zabalíme do válečku. Konce stáhneme provázkem a dáme do vařící vody. Knedlíky vaříme 40 minut

  5. Podušené zelí scedíme. Na hlubší pánvi rozškvaříme 15 dkg špeku nakrájeného na kostičky, přidáme 2 střední cibule nakrájené nadrobno a orestujeme. Přidáme scezené zelí, dochutíme solí, cukrem, octem a pepřem. Všeho přidáme podle vlastní chuti a necháme asi 10 minut zvolna dusit

  6. Pečenou vepřovou krkovici s dušeným zelím a karlovarským knedlíkem podáváme jako chutný hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!