Pečená vepřová krkovice recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
1 ks cibule
1,5 lžíce kmín
1 lžíce sádlo
2 lžičky med
mletý pepř
800 g vepřová krkovice

Postup přípravy receptu

  1. Krkovici nakrájíme na plátky o šířce alespoň 3 cm. Z obou stran osolíme, opepříme a přidáme drcený kmín. Z obou stran ještě potřeme na jemno nastrouhaným česnekem

  2. Cibuli oloupeme, pokrájíme na jemno a polovinu dáme do pekáče. Pekáč by měl být spíš menší, aby kolem masa nebylo zbytečně moc volného místa. Na cibuli naskládáme maso a přidáme zbytek cibule. Přidáme lžíci sádla a pozvolna pečeme, dokud není maso měkké. Během pečení maso několikrát otočíme a polijeme výpekem. Před dopečením ještě potřeme troškou medu a necháme vypéct dozlatova. Maso se obyčejně peče při 140 °C 3 - 4 hodiny

  3. Pečenou vepřovou krkovici podáváme s bramborovým nebo houskovým knedlíkem a zelí připravené nasladko nebo nakyselo

  4. Poznámka: Místo krkovice lze použít i bůček, i ten chutná výborně.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!