Kompotová buchta z domácí pekárny recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

0,5 hrnků olej
3 ks vejce
1 balíček prášek do pečiva
1 hrnek cukr krupice
1,5 hrnek polohrubá mouka
1 balíček skořicový cukr
1 sklenice kompotovaná jablka
1 kelímek ovocný jogurt (125 g)

Postup přípravy receptu

  1. Kompotovaná jablka necháme na sítu dobře okapat, případně nakrájíme na menší kostky

  2. Do pekárny nalijeme olej, vyklepneme vejce a jogurt, přisypeme mouku a oba druhy cukru. Vše zasypeme práškem do pečiva, zavřeme, nastavíme program DORT, kůrka světlá a zapneme

  3. Po zaznění signálu (pípnutí) přidáme okapaná jablka a necháme pekárnu pracovat

  4. Po upečení necháme buchtu v otevřené pekárně 10 minut chladnout, pak ji vyklopíme, odstraníme hnětače a necháme ji zcela vychladnout

  5. Před nakrájením můžeme kompotovou buchtu z domácí pekárny lehce pocukrovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!