Kompotová buchta bez vážení recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 hrnek cukr
0 hrnků olej
4 ks vejce
1 hrnek jogurt
0 ks citron
1 balíček prášek do pečiva
1 balíček vanilkový cukr
1 hrnek hladká mouka
1 hrnek polohrubá mouka
podle potřeby
cukr moučka
kompot
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny si budeme odměřovat hrnkem o objemu 250 ml.

  2. Celá vejce vyšleháme s cukry do pěny. Přišleháme jogurt, olej, kůru z citronu a proseté mouky s práškem do pečiva.

  3. Těsto uhladíme do formy vyloženou pečicím papírem,nebo vymazanou máslem a vysypanou moukou. Na těsto poklademe odkapané a nakrájené ovoce z kompotu.

  4. Kompotovou buchtu bez vážení pečeme v předehřáté troubě na 175 °C dozlatova. Po upečení necháme vychladnout, posypeme cukrem moučka a nakrájíme.

  5. Kompotovou buchtu bez vážení podáváme k čaji nebo kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!