Kompotová buchta bez vážení recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 hrnek cukr 0 hrnků olej 4 ks vejce 1 hrnek jogurt 0 ks citron 1 balíček prášek do pečiva 1 balíček vanilkový cukr 1 hrnek hladká mouka 1 hrnek polohrubá mouka podle potřeby cukr moučka kompot tuk na vymazání mouka na vysypání
Postup Kompotová buchta bez vážení recept
Postup přípravy receptu
-
Suroviny si budeme odměřovat hrnkem o objemu 250 ml.
Celá vejce vyšleháme s cukry do pěny. Přišleháme jogurt, olej, kůru z citronu a proseté mouky s práškem do pečiva.
Těsto uhladíme do formy vyloženou pečicím papírem,nebo vymazanou máslem a vysypanou moukou. Na těsto poklademe odkapané a nakrájené ovoce z kompotu.
Kompotovou buchtu bez vážení pečeme v předehřáté troubě na 175 °C dozlatova. Po upečení necháme vychladnout, posypeme cukrem moučka a nakrájíme.
Kompotovou buchtu bez vážení podáváme k čaji nebo kávě.