Kompot z tykve recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce cukr
3 ks jablko
1 šálek voda
4 ks hřebíček
2 lžíce citronová šťáva
800 g tykev

Postup přípravy receptu

  1. Tykev opláchneme, oloupeme, rozkrojíme a zbavíme semínek. Tykev nakrájíme na kostičky. Jablka také opláchneme a oloupeme, zbavíme jádřince a rovněž nakrájíme na kostičky a ty zakapeme citronovou šťávou.

  2. Tykev smícháme s jablky a vložíme do kastrolu. Zalijeme vodou, přidáme 3 lžíce cukru, hřebíček a začneme dusit. Dusíme pomalu, dokud kostičky nezesklovatí. Hotový kompot odstavíme a necháme vychladnout.

  3. Před podáváním vylovíme hřebíček. Kompot z tykve se hodí k drůbežímu masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!