Koláč z červené řepy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
50 g kakao
2 lžíce mléko
1 balíček vanilkový cukr
120 g polohrubá mouka
80 ml rostlinný olej
150 g červená řepa
1 balíček kypřící prášek do pečiva
100 g třtinový cukr
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Červenou řepu očistíme a upečeme pečlivě zabalenou do alobalu doměkka. Doba pečení závisí na velikosti řepy.

  2. V míse smícháme prosátou mouku s kakaem, práškem do pečiva a cukrem.

  3. Vychladlou řepu nastrouháme, přidáme olej, vejce, mléko a vše společně rozmixujeme. Rozmixovanou řepovou směs vmícháme k mouce a dobře promícháme. Vznikne nám hladké tmavé těsto.

  4. Kulatou formu dobře vymažeme a vysypeme moukou. Vlijeme těsto a vložíme do trouby vyhřáté na 175 °C péct, koláč z červené řepy pečeme přibližně 45 minut.

  5. Koláč z červené řepy krájíme až po vychladnutí a podáváme s kopečkem mascarpone nebo ušlehané smetany.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!