Koláč s dušenou hruškou recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 100 g máslo 75 g máslo 1/2 lžičky skořice 2 lžíce cukr krupice 5 ks hrušky 50 g cukr moučka 1 lžíce vanilkový cukr 200 g hladká mouka 1 špetka muškátový oříšek tuk na vymazání 1 špetka mletý anýz
Postup Koláč s dušenou hruškou
Postup přípravy receptu
-
Smícháme mouku, cukr a máslo. Těsto dobře rukama zpracujeme, zabalíme do alobalu a vložíme na 30 minut do chladničky
Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na osminky. V hrnečku necháme rozpustit máslo, přidáme cukr, hrušky a veškeré koření. Na mírném plameni, za občasného míchání asi 20 minut povaříme
Těsto ještě jednou propracujeme a rozválíme na obdélník (asi 15x25). Plech dobře vymažeme, vložíme těsto a několikrát jej propíchneme. Na těsto rozprostřeme hruškovou náplň
Hruškový koláč vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 minut na 180 °C.