Koláč s dušenou hruškou recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

100 g máslo
75 g máslo
1/2 lžičky skořice
2 lžíce cukr krupice
5 ks hrušky
50 g cukr moučka
1 lžíce vanilkový cukr
200 g hladká mouka
1 špetka muškátový oříšek
tuk na vymazání
1 špetka mletý anýz

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme mouku, cukr a máslo. Těsto dobře rukama zpracujeme, zabalíme do alobalu a vložíme na 30 minut do chladničky

  2. Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na osminky. V hrnečku necháme rozpustit máslo, přidáme cukr, hrušky a veškeré koření. Na mírném plameni, za občasného míchání asi 20 minut povaříme

  3. Těsto ještě jednou propracujeme a rozválíme na obdélník (asi 15x25). Plech dobře vymažeme, vložíme těsto a několikrát jej propíchneme. Na těsto rozprostřeme hruškovou náplň

  4. Hruškový koláč vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 minut na 180 °C.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!