Koláč s borůvkami recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

4 ks žloutek
250 ml mléko
4 ks bílek
100 g cukr krupice
250 g cukr krupice
150 g hera
400 g hladká mouka
tuk na vymazání
1 ks kypřící prášek do pečiva
mouka na vysypání
500 ml čerstvé nebo mražené borůvky

Postup přípravy receptu

  1. Vyšší plech vymažeme a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 190 °C

  2. Cukr, heru a žloutky utřeme do pěny. Přidáme mléko a postupně vmícháme mouku s kypřícím práškem. Těsto rozetřeme na připravený plech a pečeme na 190 stupňů asi 10 minut. Tak, aby byl růžový

  3. Mezitím ušleháme bílky na tuhý sníh, přidáme cukr a dál šleháme na pevnou hmotu, do které přidáme borůvky. Borůvky můžeme použít čerstvé nebo mražené. Vše už jen opatrně promícháme. Hmotu rozetřeme na předpečený korpus a pečeme ještě asi 13 minut

  4. Koláč s borůvkami nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!