Koláč plný čokolády recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

4 ks vejce
100 g máslo
5 lžic strouhanka
100 g cukr krupice
80 g mleté mandle
2 ks hořká čokoláda (100g)
1 hrst pekanové ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Kvalitní čokoládu nalámeme a s máslem ji dáme do mikrovlnné trouby na 30 vteřin rozpustit. Vyndáme, promícháme a dáme ještě na 30 vteřin, aby se čokoláda spojila s máslem

  2. Směs vymícháme se žloutky a polovinou cukru do hladké pěny. Druhou polovinu cukru vyšleháme s bílky na tuhý sníh

  3. Dvě lžíce cukru smícháme se strouhankou a mandlemi a přimícháme do žloutkové pěny. Pak opatrně přimícháme zbytek bílků

  4. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem, urovnáme a poklademe pekanovými (pokud neseženeme tak vlašskými) ořechy. Dáme do rozpálené trouby a pečeme na 180 °C, dokud těsto není na povrchu tuhé. Po vyjmutí z trouby necháme ještě dojít 10 minut na plechu, pak teprve překlopíme

  5. Na pečení použijeme plech maximálně 25 x 25 cm, aby koláč nebyl moc nízký - viz. foto, kdy jsem použila velký plech.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!