Koláč Alena s jablky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 lžic cukr
1 ks vejce
8 lžic mléko
1 kg jablka
1 ks prášek do pečiva
skořice mletá
náplň
1 ks hera
2 ks vanilkový cukr
600 g polohrubá mouka
2 ks vanilkový pudink
cukr dle chuti
ořechy vlašské pokrájené

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si oloupeme jablka, která potom nahrubo nastrouháme. Poté z mouky, hery, prášku do pečiva, mléka, cukru a vejce připravíme vláčné těsto, které si necháme chvilku odležet v ledničce, aby se nám lépe vyvalovalo.

  2. Do nastrouhaných jablek přidáme vanilkový puding (JEN PRÁŠEK), cukr a vanilkový cukr. Odležené těsto rozdělíme dva díly a z každého vyválíme placku o velikosti plechu v kterém budeme koláč peci.

  3. První placku dáme na vymazaný a moukou vysypaný plech, poté poklademe jablečnou náplň, posypeme skořicí, kdo chce může přidat nakrájené ořechy a přikryjeme druhou plackou.

  4. Pečeme v předem vyhřáté troubě do růžova. Koláč vydrží dlouho vláčný (pokud se hned nesní).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!