Vietnamská polévka Pho bo recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
-
1/2 lžíce sůl
1 ks cibule
1 ks citron
2 ks hřebíček
40 g zázvor
1 svazek koriandr
chilli paprička
2 ks badyán
2 ks jarní cibulka
1 lžíce rybí omáčka
1 ks červená cibule
1/2 kg hovězí kosti
100 g mungo výhonky
200 g falešná svíčková
2 ks černý kardamom
100 g rýžové nudle Pho
1 ks pravá cejlonská skořice (3 cm)
Postup Vietnamská polévka Pho bo
Postup přípravy receptu
-
Hovězí kosti (hovězí žebra, kližka, maso zadní) vložíme do velkého hrnce, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Vodu slijeme, zalijeme opět studenou vodou a opět přivedeme k varu. Tímto postupem by nám měl vzniknout čirý vývar. Pokud se přesto dál tvoří na povrchu vývaru pěna, postupně ji sbíráme. Nebo můžeme opět zopakovat postup v předchozím kroku
Cibuli oloupeme, zázvor naopak neloupeme a podélně rozkrojíme. Na suché pánvi opečeme spolu s kořením, dokud se nerozvoní a cibule nezčerná
Do hrnce s masem vložíme koření, cibuli, zázvor, půl lžíce soli a pomalu vaříme. Vývar necháme mírně probublávat 4-5 hodin. Pokud se nám voda příliš vyvaří, dolijeme ji. Z hotového vývaru vyjmeme maso a vývar přecedíme. Maso nakrájíme na nudličky a vložíme zpátky do vývaru. Ten dochutíme asi 1 lžící rybí omáčky
Falešnou svíčkovou nakrájíme na co nejtenčí plátky. Pokud si netroufáme na syrové maso, můžeme je vynechat a naopak při přípravě vývaru masa použít více
Připravíme si suroviny do polévky. Rýžové nudle namočíme na hodinu do studené vody, poté vodu přivedeme k varu, 30 vteřin povaříme a slijeme. Červenou cibuli nakrájíme na plátky, jarní cibulku a koriandr, chilli papričku nasekáme na drobno, citron na měsíčky
Do polévkových misek postupně vložíme rýžové nudle, plátky falešné svíčkové, koriandr, jarní cibulku, plátky červené cibule a klíčky. Zalijeme horkým vývarem s kousky masa a ihned podáváme
K vietnamské polévce Pho bo přichystáme rybí omáčku, nasekanou chilli papričku a citron, aby si každý mohl polévku dochutit.