Koláč ala pizza recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

6 lžic olej
sůl
1 špetka sůl
1 ks cibule
1,5 dl voda
100 g rajčatový protlak
1 hrst bazalka
1 plechovka sardinky
4 snítky oregano
1 balení mozzarella
mletý pepř
250 g hladká mouka
1/2 balení kypřící prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Hladkou mouku smícháme s kypřícím práškem a špetkou soli. Přilijeme vodu a olej. Vznikne velmi lepivé těsto, které rozdělíme na plech vyložený pečícím papírem

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Mozzarellu nakrájíme na kousky, bylinky nasekáme nadrobno. Sardinky nakrájíme na menší kousky

  3. Na těsto rozetřeme rajský protlak a lehce osolíme a opepříme. Koláč posypeme mozzarellou, kolečky cibule, sardinkami a nasekanými bylinkami. Koláč ala pizza pečeme asi 30 minut na 160 °C

  4. Koláč ala pizza podáváme nejlépe ještě teplý.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!