Kokosový koláč s višněmi recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

80 g cukr
cukr
1 špetka sůl
4 ks vejce
200 g máslo
1 lžíce ocet
2 lžíce kakao
1 lžička prášek do pečiva
50 g hladká mouka
300 g strouhaný kokos
150 g bílá čokoláda
1 sklenice višňový kompot
700 ml plnotučné mléko
1 ks červené dortové želé

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme piškotové těsto. Oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme dotuha se špetkou soli, na závěr postupně přidáme cukr. Žloutky promícháme s práškem do pečiva, přidáme ocet a mícháme, až se žloutky zpění. Pak žloutkovou pěnu přidáme k bílkovému sněhu a na závěr opatrně přidáme mouku promíchanou s kakaovým práškem. Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného středního pekáčku a pečeme při 180?C asi 25 - 30 minut. Upečený korpus necháme vychladnout

  2. Připravíme naplň. Mléko přivedeme k varu, přidáme strouhaný kokos a na mírném ohni vaříme asi 15 minut, až se celá tekutina vstřebá. Pak přidáme kousky čokolády a mícháme, až se rozpustí. Sundáme hrnec z ohně, přidáme kousky másla a mícháme, až se máslo rozpustí. Necháme vychladnout

  3. Višňový kompot, 720ml, scedíme a višně necháme okapat. Vychladlý piškot pokapeme višňovou šťávou a pak natřeme kokosovým krémem. Na náplň rozložíme višně z kompotu. Višňovou šťávu doplníme do 0,5 litru a osladíme podle chuti. Ze šťávy připravíme dortové žele podle návodu na obalu. Vlažné želé nalijeme na krém a višně. Kokosový koláč s višněmi dáme do ledničky vychladit

  4. Kokosový koláč s višněmi podáváme nakrájený na řezy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!