Kokosová buchta bez mléka a vajec recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

poleva
3 lžíce olej
1 balení čokoláda
těsto
1 hrneček olej
1 hrneček voda
2 hrnečky cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
1 hrneček strouhaný kokos
2 hrnečky polohrubá mouka
1 lžíce kypřící prášek do pečiva
1 hrneček rýžová smetana

Postup přípravy receptu

  1. Na těsto smícháme polohrubou mouku, strouhaný kokos, prášek do pečiva, vanilkový cukr, cukr krupici, olej, rýžovou smetanu a vodu.

  2. Těsto nalijeme na plech a pečeme cca půl hodiny v troubě rozehřáté na 180 °C. Po vychladnutí můžeme nahoru přidat čokoládovou polevu. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a přidáme olej.

  3. Těsto používám jako univerzální, někdy dělám i jako buchtu bez čokolády či jako bábovku. Rýžová smetana se dá zaměnit za kokosovou, klidně i sójovou, ale tu já nepoužívám. Místo vody se dá přidat jakékoliv mléko, vyzkoušeno kokosové.

  4. Kokosovou buchtu bez mléka a vajec nakrájíme a podáváme jako výborný moučník.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!