Kokosáček recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

60 g cukr
60 g máslo
0.5 l mléko
250 g jablko
50 g kokosová moučka
1 balíček vanilkový pudinkový prášek
podle chuti
ovoce
citronová šťáva
na ozdobu
šlehačka ve spreji
piako

Postup přípravy receptu

  1. Jablka očistíme a nastrouháme. Z mléka a pudinkového prášku uvaříme podle návodu pudink.

  2. Do pudinku přidáme cukr, kokosovou moučku, máslo a oloupaná nastrouhaná jablka. Pudink ochutíme citronovou šťávou. Kokosáček dobře promícháme a nalijeme do misek vypláchnutých studenou vodou. Necháme vychladit.

  3. Pak kokosáčky vyklopíme na talířky, dokola dáme ovoce - jahody nebo maliny, ozdobíme šlehačkou a pocákáme buď hustou ovocnou šťávou nebo pikaem, karamelem či čokoládou podle chuti. Ozdobený kokosáček ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!