Knoflíky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
140 g máslo
1 lžička skořice
100 g solamyl
2 ks žloutek
50 g cukr moučka
150 g hladká mouka
1 lžička citronová kůra
2 lžičky kakaový prášek
1 ks citon
poleva
1 ks bílek
120 g cukr moučka
1 lžička citronová šťáva
potravinářské barvivo

Postup přípravy receptu

  1. Prosejeme mouku a přidáme solamyl, cukr, kakao, skořici a nastrouhanou citronovou kůru. Poté přidáme povolené máslo nakrájené na menší kousky, žloutky a citronovou šťávu. Vypracované těsto necháme v lednici odpočinout cca 1 - 2 hod (lépe přes noc).

  2. Poté z těsta vyválíme tenčí plát a vykrájíme kolečka, ta proděrujeme např. špejlí tak, aby kolečka připomínala knoflíky. Vložíme na plech s pečícím papírem a zvolna pečeme cca 15 - 20 minut při 120 - 150 °C.

  3. Poleva: Utřeme bílek s cukrem a citronovou šťávou do hladka. Rozdělíme na několik dílů a každý obarvíme jiným potravinářským barvivem.

  4. Vychladlé knoflíky potřeme polevou a necháme v mírně teplé troubě zaschnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!