Knedlíky s uzeným masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50-70 g slanina
1 ks vejce
1 ks žloutek
250 ml mléko
5-6 ks rohlík
500 g hrubá mouka
250 g uzené maso
na ozdobu
slanina
cibule
podle chuti
sůl
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. V mléce rozšleháme jedno celé vejce a žloutek, přidáme asi 500 g hrubé prosáté mouky, sůl a vypracujeme těsto, které necháme asi 30 minut odpočinout.

  2. Slaninu, rohlíky a uzené maso nakrájíme na kostičky. Slaninu rozškvaříme a pečivo na ní dozlatova opečeme. Po vychladnutí promícháme s uzeným masem, nasekanou petrželkou a vmícháme do těsta.

  3. Z těsta vypracujeme větší knedlíky a uvaříme ve vroucí osolené vodě. Knedlíky vaříme podle velikosti zhruba 30 minut. Poté vyjmeme a na cedníku necháme knedlíky okapat.

  4. Knedlíky s uzeným masem podáváme s dušeným zelím a na talíři ještě doplníme cibulí nakrájenou na kostičky a opečenou na rozškvařené slanině.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!