Knedlíky s uzeným masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50-70 g slanina 1 ks vejce 1 ks žloutek 250 ml mléko 5-6 ks rohlík 500 g hrubá mouka 250 g uzené maso na ozdobu slanina cibule podle chuti sůl petrželka
Postup Knedlíky s uzeným masem recept
Postup přípravy receptu
-
V mléce rozšleháme jedno celé vejce a žloutek, přidáme asi 500 g hrubé prosáté mouky, sůl a vypracujeme těsto, které necháme asi 30 minut odpočinout.
Slaninu, rohlíky a uzené maso nakrájíme na kostičky. Slaninu rozškvaříme a pečivo na ní dozlatova opečeme. Po vychladnutí promícháme s uzeným masem, nasekanou petrželkou a vmícháme do těsta.
Z těsta vypracujeme větší knedlíky a uvaříme ve vroucí osolené vodě. Knedlíky vaříme podle velikosti zhruba 30 minut. Poté vyjmeme a na cedníku necháme knedlíky okapat.
Knedlíky s uzeným masem podáváme s dušeným zelím a na talíři ještě doplníme cibulí nakrájenou na kostičky a opečenou na rozškvařené slanině.