Knedlíky s omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - olej
- - sůl
250 ml vývar
- - máslo
- - strouhanka
250 ml mléko
- - pažitka
- - pepř mletý
1 svazek zelenina polévková
4 lžíce jíška
1 balíček knedlíky bramborové
250 g maso mleté hovězí

Postup přípravy receptu

  1. Knedlíky připravíme podle návodu, polévkovou zeleninu pokrájíme na kousky. Maso opečeme na oleji, přidáme zeleninu a podusíme, zalijeme vývarem, mlékem a dusíme asi 15 minut. Zahustíme jíškou a povaříme, dochutíme solí a pepřem. Z těsta tvarujeme kulaté knedlíky, které vkládáme do vařící osolené vody a vaříme je asi 20 minut. Na másle osmahneme strouhanku. Knedlíky zalijeme omáčkou a posypeme strouhankou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!