Klobása v županu recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 ks cibule
niva
1 balíček listové těsto
červená paprika
telecí párek nebo klobása

Postup přípravy receptu

  1. Silný telecí párek nebo měkčí klobásu vysvlékneme z plastového obalu a podélně rozkrojíme na dva díly. Mezi díly vložíme cibuli nakrájenou na půlměsíčky asi 5 až 10 mm silné (podle chuti). Na cibuli položíme na proužky (10 mm silné a široké asi 15 mm) nakrájenou nivu. Na nivu položíme na proužky nakrájenou červenou papriku bez jader nebo čerstvou rozpůlenou feferonku i s jádry. Záleží, pro jakou příležitost je tato pochoutka určen, kdo ji bude konzumovat. Konzumaci s feferonkou nedoporučuji dětským strávníkům! Takto vyplněné díly párku či klobásy spojíme párátky (já dávám dvě)

  2. Listové těsto rozválíme na plát silný cca 3 - 5 mm a dlouhý tak 40 - 50 cm. Délka závisí na síle párku či klobásy. Z plátu si nakrájíme proužky široké asi 2 - 3 cm. Počet proužků musí odpovídat počtu párků či klobásy

  3. Nyní připravené párky zabalíme do proužků listového těsta. Budou-li při balení překážet párátka, tak je můžeme opatrně vyndat a ihned párek zabalit. Po zabalení dáme na pekáček vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě cca na 220 °C po dobu cca 20 - 30 minut, a to podle barvy listového těsta, měla by být krásně zlatavá

  4. Ke konzumaci klobásek v županu doporučuji dobře vychlazený pivní mok a hlavně dobrou společnost. Určitě bude všem chutnat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!