Vinná klobása v pikantní omáčce recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
-
3 - 4 stroužky česnek
olej
sůl
150 - 200 ml vývar
2 ks cibule
2 ks chilli paprička
800 g vinná klobása
100 ml sladký kečup
mletý černý pepř
Postup Vinná klobása v pikantní omáčce
Postup přípravy receptu
-
Vinnou klobásu rozdělíme na 4 díly, svineme do "šneku" a zajistíme jehlami. Oloupanou cibuli a česnek jemně usekáme. Papričky očistíme a nakrájíme nadrobno
Připravenou klobásu z obou stran opečeme na oleji a přendáme do pekáčku. Na výpeku zpěníme cibuli, česnek a chilli papričky, vmícháme kečup a vývar, vše krátce povaříme a dochutíme solí a pepřem. Směsí přelijeme opečenou vinnou klobásu a vše zapékáme asi 20 minut v troubě předehřáté na 200 °C
Pečenou vinnou klobásu rozdělíme na porce, přelijeme pikantní omáčkou a podáváme se šťouchaným bramborem, někomu k vinné klobásce postačí jen pečivo.