Vinná klobása v pikantní omáčce recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 - 4 stroužky česnek
olej
sůl
150 - 200 ml vývar
2 ks cibule
2 ks chilli paprička
800 g vinná klobása
100 ml sladký kečup
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vinnou klobásu rozdělíme na 4 díly, svineme do "šneku" a zajistíme jehlami. Oloupanou cibuli a česnek jemně usekáme. Papričky očistíme a nakrájíme nadrobno

  2. Připravenou klobásu z obou stran opečeme na oleji a přendáme do pekáčku. Na výpeku zpěníme cibuli, česnek a chilli papričky, vmícháme kečup a vývar, vše krátce povaříme a dochutíme solí a pepřem. Směsí přelijeme opečenou vinnou klobásu a vše zapékáme asi 20 minut v troubě předehřáté na 200 °C

  3. Pečenou vinnou klobásu rozdělíme na porce, přelijeme pikantní omáčkou a podáváme se šťouchaným bramborem, někomu k vinné klobásce postačí jen pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!