Vinná klobása v trojobalu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 - 2 ks vejce
strouhanka
3/4 kg vinná klobása
hladká mouka
bramborová kaše
kysané zelí

Postup přípravy receptu

  1. Vinnou klobásu rozdělíme na díly asi 25 cm dlouhé. Každý z nich zamotáme do tvaru šnečka a napíchneme na zašpičatělou špejli nebo kovovou jehlu na špízy

  2. „Šneky“ z klobásy obalíme v hladké mouce, potom v rozkvedlaném vajíčku, nakonec ve strouhance. Obalené je smažíme na másle, či oleji, z obou stran, dokud není obal ze strouhanky růžový a křupavý

  3. Vinnou klobásu v trojobalu podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými brambory. Můžeme doplnit i uvařeným kysaným zelím.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!